Çayyolu Spor Salonları

Fitness mı Yoksa Pilates mi Daha Çok Zayıflatır?



Fitness ve pilates birbirinden çok farklı sporlardır. Fitness sporunda ağırlık düzeyi yüksek ekipmanlar ve daha uzun süreli antrenmanlar varken, pilateste çeşitli ekipmanlardan kendi vücut ağırlığını kullanarak yararlanılmakta ve daha kısa süreli antrenmanlar bulunmaktadır. Bu sebeple kişinin öncelikle ne amaçla spora başlayacağını, hangi sporun kendine daha uygun olduğunu ve hangi sporun belirlediği amaca hizmet ettiğini araştırması gerekmektedir.

Zayıflama ve kilo verme amacı olan kişiler için fitness çok daha uygundur. Fitnesste pilatesten daha fazla kalori ve yağ yakılabilir. Pilatesin de sıkılaşmaya etkisi vardır fakat fitness egzersizlerinin verdiği etkiyi kısa sürede veremez. Çünkü pilatesin temel amacı kilo verdirmek değildir. Buna karşılık sadece zayıflamak için fitness yapan pek çok müşteri Ankara Çayyolu Spor Salonlarını tercih etmektedir.

Fitness yaparak gelişme göstermeye başlayan vücut yapısı, bir azmettirici ve motivasyon sağlayıcısıdır. Fakat pilates için aynı efor sarf edilmediğinden, zayıflamak için çok daha uzun sürelerde derslere katılım sağlanmalıdır. Fitness en az 3 ayda gözle görülür farklar yaratabilirken, pilates için bu süre minimum 6 aydır. Düzenli yapılan her fitness, ve hedefe bağlı yapılan egzersizler ile fit bir görünüme kavuşmak oldukça kolaydır.

Pilates derslerinde fiziksel gelişimden ziyade, zihin ve beden uyumu yakalamak amaçlanır. Fitness yaparak ise hem zihin beden uyumu (ki bu hareketlerin hangi amaca hizmet ettiğini bilerek yapılmasını sağlar), hem de kas oranını arttırarak sıkılaşmak ve gelişmek amaçlanır. Bu sebeplerden dolayı zayıflamak isteyen bir kişi fitness yapmayı seçerse daha hızlı bir şekilde istediği kiloya ulaşabilir.

En İyi Spor Salonu Size En Yakın Salon Mudur?



"En iyi spor salonu size en yakın salondur" tamamen yanlış bir olgudur. Spor salonu seçerken birden çok kriter göz önüne alınmalıdır. Ayrıca hem spor salonunun kriterlerini, hem de personal training hizmetinden yararlanmak istiyorsanız kişisel antrenör kriterlerini araştırmak ve incelemek gerekmektedir. Bu noktada Çayyolu Spor Salonu, her açıdan uygunluğu bulunan bir tercih olacaktır.

Öncelikle spor salonunun hijyen ve temizliği büyük önem taşır. Daha sonra konumu ve ne kadar süredir hizmet verdiği gibi faktörler devreye girer. Konum olarak kendi adresinize kilometrelerce uzak bir yere gidip gelmek hem fiziksel açıdan sizi yorar hem de üşenme gibi negatif duygular oluşturarak motivasyonunuzu azaltır. Ne kadar süredir hizmet verdiği de güvenilirlik açısından önemlidir. Yeni açılmış bir spor salonu için müşteri yorumu ve deneyimine ulaşmanız imkansızdır. Fakat uzun yıllardır bilindik ve tanıdık bir spor salonu olması hem müşteri yorumlarını değerlendirebilmeniz hem de müşteri portföyünü gözlemlemeniz açısından daha tercih edilebilirdir.

Spor salonlarının kaliteleri, müşterilerin genel görünümleriyle bağdaştırılabilir. Yoğun kurs programlarını, fit vücutlara sahip ve keyifle spor yapan müşterileri gördüğünüzde o spor salonunun kalitesi ve niteliği kendini belli eder. Havuz, duş alanları, spor ekipmanları gibi bilgiler de spor salonlarının kalitesini yükselten hizmetler arasındadır.

İyi bir spor salonu seçiminde, üyelik fiyatlarının da rolü büyüktür. Pahalı ve ücretini hak eden özelliklere sahip olmayan spor salonlarından ziyade, daha uygun fiyatlı ve daha fazla özellikli spor salonları tercih edilmektedir.

Spor Salonu Seçerken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?



Spor salonu seçerken öncelikle fiyat ve performans kalitesine dikkat edilmelidir. Spor salonlarının bulundukları konum itibariyle çok yüksek üyelik fiyatı sunan yerler vardır. Aynı sürede üyelik için daha az merkezi bir spor salonu, çok daha cüzi fiyatlandırmalara sahip olabilir. Bu sebeple fiyat araştırması önemlidir. Artık spor salonuna gitmeden, telefonla arayarak 1 aylık, 3 aylık, 6 aylık ve 1 yıllık üyeliklerin fiyatlarını öğrenmek mümkündür. Performans kriteri ise, müşterileri spora teşvik edecek en önemli konudur. Kısıtlı ekipmanlar kişilerin spor egzersizlerini de kısıtlamaktadır. Bu sebeple bir fitness programını karşılayabilecek tüm araç, gereç ve ekipmanlara sahip spor salonları tercih edilmelidir.

Sunduğu hizmetlere de spor salonu seçerken dikkat edilmelidir. Örneğin havuz kullanımı, 1 aydan sonraki üyeliklere indirimli fiyatlandırmalar, personal training hizmeti gibi. Bir diğer dikkat edilecek husus temizliktir. Spor salonlarında birden fazla kişi aynı ekipmanları kullanarak spor yaptığından ve aynı duş alanlarında duş aldığından dolayı hijyenik olması çok önemlidir. Spor salonları çalışma günlerinin bitiminde temizlenmelidir. En genel ve derinlemesine temizlik ise kapalı oldukları gün yapılmalıdır.

Spor salonlarının müşteri skalası da oldukça önemlidir. Kadın erkek karışık eğitimler veya erkek/kadın yoğunluklu eğitimler bazı müşterilere hitap etmeyebilir. Kadın bölümleri ayrı ve erkek bölümleri ayrı spor salonları daha çok tercih edilen salonlar arasındadır. Bahsedilen konular araştırılarak en uygun spor merkezine kayıt yaptırılmalıdır.

Spor Merkezlerine Haftada Kaç Kez ve Kaçar Saat Gitmek En Faydalıdır?



Spora hangi aralıklarla gittiğiniz, antrenman süreleriniz gibi programları eğer bir kişisel antrenöre sahip değilseniz kendi hayat standartlarınıza göre ayarlamanız gerekmektedir. Örneğin hafta içi işten yorgun ve geç çıktığınızda yaptığınız spor hem bedenen hem de zihnen sizi dinlendirebilir. Ya da hafta sonu boş günlerinizi spor yaparak değerlendirmek isteyebilirsiniz. Kendinize uygun tarihleri Çayyolu Spor Salonuna bildirerek detaylı bir program talep edebilirsiniz.

İdeal spor salonu günü ve saati ise, haftada en az 3 gün olmak üzere her antrenman en az 2 saat olarak tavsiye edilmektedir. Önerilen bu süreler, spora yeni başlayan kişiler için daha az tutulmaktadır. Çünkü spora sıfırdan başlayan bir vücudun adapte süresi 4-5 hafta arasıdır. Bu dönemde vücuda olması gerekenden fazla yüklenmek vücudu çok yorar. Daha kolay bir alışma süresi geçirmek için haftada 2 gün ve 1'er saat ile başlanabilir. Vücut adapte olduktan sonra süreler arttırılabilir. 6 ay sonrasında 2 saatten oluşan ve haftada 3 gün yapılan antrenmanlar da arttırılabilmektedir.

Spor merkezine haftada ne kadar süre ayırabileceğiniz, gündelik yaşamınızla bağdaşık bir şekilde sizin belirleyeceğiniz düzeyde şekillenir. Hem iş veya okul hayatının yorgunluğu, hem de sporun yorgunluğu motivasyon kaybına yol açabilir. Bu sebeple en optimum zaman ayarlanmalıdır. Bunun için kişisel antrenörlerin yaptığı programlar ideal spor sürelerini ve tekrarlarını sizlere sunmaktadır. Spora gitmediğiniz günlerde formunuzu düşürmemek ve kaybetmemek adına kısa yürüyüşler yaparak veya bisiklete binerek kondisyon sağlayabilirsiniz.

Spor Salonlarında Hangi Sporları Yapabiliriz?



Spor salonlarının imkan verdiği sporlara çerçevesinde çeşitli branşlarda sporlar isteğe bağlı olarak tercih edilmektedir. Çayyolu Spor Merkezlerinde, fitness, yüzme, masa tenisi, eskrim, basketbol, futbol, boks, voleybol, cimnastik, pilates, güreş, karate, judo, halter sporları yapılabilmektedir.

Spor branşları için gerekli yeterliliklere ve sertifikalara sahip spor salonları, tüm ekipmanlarını da eksiksiz olarak bulundurmalıdır. Ayrıca sporun yapılacağı yer ve alanında uzman antrenör hizmetleri de kayıtlı müşterilere sunulmalıdır. Spor salonunda müşterilerin talep ettiği sporlar için gerekli imkanlar olmadığı takdirde, bu durum olumsuz bir etki yaratır.

Birçok farklı alanda her biri başka amaca hizmet eden sporlardan yararlanmak Ankara Çayyolu Spor Salonlarında mümkündür. Çayyolu Spor Merkezleri sürekli gelişen ve yenilenen altyapıları sayesinde sayıca daha fazla spora hizmet etmek için çalışmalarını sürdürmektedir.

Her bir spor dalı için, hiç bilmeyen ve sıfırdan başlayacak müşterilere özel Personal Training ile daha kolay bir adapte süreci gerçekleştirilir. Böylelikle sporun devamlılığı ve sürekliliği arttırılmaktadır. Tüm spor dalları belirli sürelerde profesyonelleşme imkanı sunar. Bu süre zarfında, isteyerek, mutlu ve keyifli bir ortamda spor yapmak kişisel motivasyona katkı sağlar.

Çayyolu Spor Salonu, ekipmanları, donanımları, merkezi konumu, kişisel antrenör hizmeti ile beklentilerin tamamını karşılayan bir spor merkezidir. En çok yapılan sporlara ait genel ve diğer araç gereçlerden de ücretsiz olarak faydalanabilen ve memnuniyet oranı yüksek müşterileri bulunmaktadır.

Spor Salonu Üyelikleri Neden Genellikle 1 Yıllık Yapılır?



Spor salonu üyeliklerinin genellikle 1 yıllık yapılmasının en önemli nedeni fiyat açısından kısa süreli üyeliklere göre daha uygun olmalarıdır. 1 aylık, 3 aylık, 6 aylık gibi sürelerde fiyatlar ay bazında daha yüksekken, 1 yıllık spor salonu üyelikleri daha makuldür. Bu sebeple hem spora yeni başlayanlar hem de devamlılığı olan kişiler için 1 yıllık üyelik daha mantıklıdır.

Bir diğer sebep ise, düzenli spor yapan kişilerin sık sık üyelik yenileme işlemlerini yapmamak için 1 yıllık üyeliği tercih etmesidir. Böylelikle her defasında üyelik bitişindeki ve başlangıcındaki prosedürleri daha uzun vadede tekrarlamış olurlar.

Spor salonu üyeliklerinin kısa süreli olması, kişilerin motivasyon açısından da etkilenmelerini sağlar. 1 yıllık üyeliklerde ücretini ödemek mecburiyetinde olmak hem finansal hem de mental açıdan spora gitmeye teşvik eder. Kısa süreli üyeliklerde sporu bırakma ihtimali daha yüksektir. Spor salonuna her yeni başlayan müşteri için önce deneme amaçlı 1 aylık üyelik, daha sonrasında alışma ve devamlılık amaçlı en az 6 aylık üyelik tavsiye edilir.

Sporu gündelik hayatının parçası haline getiren kişilerin düzenli gittikleri spor salonları mevcuttur. Bahsedilen spor salonlarına devam edeceği kesin olan kişiler de 1 yıllık üyelik yaptırmaktadır. Sporu hem hobi olarak hem de sağlıklı bir yaşam sürmek amaçlı devam ettiren pek çok kayıtlı müşteri bulunmaktadır. Bu sebeplerden 1 yıllık üyelik diğer üyelik sürelerine göre daha çok tercih edilir.